Scroll to top

Pozíció

Résztulajdonos

Csapat

Budapest Five

Életkor

29 év

Lakóhely

Budapest

A Budapest Five a semmiből robbant be 2019 januárjában a magyar e-sportba. Az eddigiektől teljesen eltérően, gazdasági alapokra helyezte a csapat fogalmát, először Magyarországon főállású játékosokat alkalmazva.

A BP5 egyik tulajdonosa és menedzsere Bakó Lejla, akinek neve nem ismeretlen a magyar (és nemzetközi) Counter-Strike közösség számára. Pályafutását játékosként kezdte, itthon és külföldön mind vegyes mind női csapatokban szerzett tapasztalatai megalapozták a Budapest Five-ban végzett munkáját.

A mindennapokból szerzett tapasztalatának segítségével, marketing és pr támogatást is nyújt a csapatnak, amely a kezdeti CS:GO csapattól, nagyon hamar egy CS:GO Academy, R6S és PUBG négyessé fejlődött.

Lejla tartja kezében, a csapatokkal való kommunikációt, dokumentációt, valamint események szervezését is, a csapat többi tulajdonosával, menedzserével összhangban. Mindezek mellett a csapattagok mentális felkészítéséről is szerepet vállal.

Lejla kiveszi részét a magyar e-sport egyéb területein is. A V4 Future Sports Festival kapcsán a HUNESZ stand programjának, technikai szervezésének munkálatait segítette, valamint az e-sport tájékoztató szóróanyagok elkészítésében is aktív szerepet vállalt.

Részt vesz az e-sport meetup szervezésében, az oktatási bizottság munkájának megszervezésében. Előadásokat, oktatásokat tart rendezvényeken az e-sport megismertetésének céljából. Tagja az egyetlen női magyar gamerekből, e-sportolókból álló Queens of the Game közösségnek.