A HUNESZ nemzetközi e-sport szövetségi kapcsolódása nyomán jogosult a kontinentális és világeseményekre válogatott játékosokat, csapatokat delegálni több játékban is. Így 2021-ben a magyar válogatott is szerephez jutott a 13. IeSF DOTA2 világbajnokságon.

Szép számmal jelentkeztek hazánkban Dota 2-ben a nemzeti válogatóversenyre, és végül kiderült, hogy egyetlen csapatnak van pusztán esélye. A KSK mindenkit maga mögé utasítva nyerte meg a kiírást, és készülhetett az európai kvalifikációra. Itt először a francia nemzeti együttessel mérkőzhettek meg hazánk fiai, és sajnos gyorsan kiderült, ők még túl nagy falatnak számítanak. Olaszország ellen viszont már jobban és eredményesebben ment a játék, így a felettük aratott győzelem továbbjutást is ért, bár a legjobb nyolc között a végén is diadalmaskodó csehek jobbnak bizonyultak. Mindenesetre egy wildcard helynek köszönhetően Magyarország mégis ott lehetett az IESF 13th Esports World Championship EILAT 2021 tornán.

Az IESF VB helyszíni döntőjén a csoportmérkőzések során visszavágtunk Csehországnak, és Guatemala, illetve Namíbia legjobbjait is legyőztük, így csoportelsőként folytathatták a srácok a vb-n. Majd Koszovó ellen egy nagyon szoros csatában – 1:2 – sajnos alul maradtak, és bár az alsó-ágon még maradt egy esélyük, de Svédország ötöse nem kegyelmezett, és 2:0-ával kiejtette a magyarokat a versenyről. Végül 5-6. helyen végeztünk, Csehország lett a világbajnok, és a torna érdekessége, hogy Magyarország volt az egyetlen, aki két vállra tudta fektetni a bajnokot.

Eredményeik 2021-ben

###
###