Pozíció

Alelnök

Csapat

Békéscsabai E-sport Egyesület

Életkor

26 év

Lakóhely

Békéscsaba

Dani teológus-lelkész.

E-sporttal való kapcsolata 2014-ben kezdődött, ugyanis akkor találták ki egy baráti LAN keretein belül, hogy miért ne bővítsék ezt ki a helyi gamer közösségeknek is. BEE alapító társán Koszecz Atillán keresztül lehetőség nyílt versenyeket szervezni.

Adott volt a hely, gépeket és eszközöket is sikerült bérelni, az első verseny egy League of Legends 1v1 volt, ahol a vártnál 2-3x többen jelentkeztek.
A rendezvények maradtak, csak a méretük nőtt az évek során egészen 2019 nyaráig, mindeközben pedig megalakult a Békéscsabai E-Sport Egyesület 2018-ban, eleinte kizárólag azért, hogy a rendezvények mögött megfelelő jogi háttér legyen.

A világjárvány kitörésével nem volt lehetőség továbbra rendezvényeket szervezni, így az esport csapatok irányába fordult a BEE fókusza. Első komolyabb csapatukat 2020 elején igazolták. Ez a csapat az mneb második szezonjára sikeresen kvalifikáló CSGO csapat volt. CSGO csapatuk azóta is az egyik legerősebbnek mondható területük. Ezt követően nyitottak a többi játék irányába is.

Dani az egyesület keretein belül alelnöki pozíciót tölt be, de ettől függetlenül Koszecz Atillával az egyesület elnökével teljesen egyenrangú viszonyban folytatják a munkát. Hétköznapi munkáik mellett minden feladatot megosztva végeznek az egyesületben, mindketten kiveszik a részüket a csapatok menedzseléséből, adminisztrációból, pénzügyből és minden egyéb szervezési feladatból. Jellemzően Dani az kettőjük közül aki a megjelenéseket vállalja, Atilla pedig általában a szervezési, menedzselési feladatokból vállal nagyobb szeletet.

Kutyej Danival és a BEE-vel kapcsolatban mindenképpen meg kell említeni, komoly részt vállaltak a VaJáK azaz a Videojátékos Kompetencia Mérés program fejlesztéséből.

CS:GO eredményeik 2021-ben

TippmixPro E-sport Fesztivál
2. hely
Digital Warriors #1
2. hely
Digital Warriors #2
2. hely
Digital Warriors: Cold War
2. helyezés
TippmixPro CS:GO Masters
3. helyezés
Magyar Esport Bajnokság
3. hely
IESF 13th World Championship – Magyar nemzeti selejtező
2. hely
NGES Elite Cup
3-4. hely
ESEA Intermediate #39
2. hely
European Development Championship Season 2
TOP 32
ESEA Open #36
21. hely
Khamsa Counter-Strike: Global Offensive Tournament
TOP 8

VALORANT és FIFA eredményeik 2021-ben

K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – VALORANT
3. hely
HUNESZ FIFA Masters
TOP 8