Magyarország első esport szakosztályát 2017. szeptember 7-én hozta létre az MTK Budapest. Célunk elsősorban az volt, hogy segítsük azokat a fiatalokat, akik ebben az új sportágban kimagasló tehetségek.

Első lépésként a népszerű FIFA videójáték legjobb hazai versenyzőiből állítottuk össze esport csapatunkat. A Pro Clubs csapat és egyéni versenyzőink azóta is folyamatosan sikerrel szerepelnek a hazai bajnokságban és a fontosabb nemzetközi versenyeken.

Szakosztályunk 2019-ben nyitott az autóversenyzés felé is, amikor a Simulator Racing Team-et létrehozva két új versenysportban, a Forma1-ben illetve a Gran Turismo-ban is csapatot indítottunk, később a Rocket League csapatunk is elindult.

Szintén ebben az esztendőben megépült az MTK Budapest Esport Aréna, a 110 fő néző befogadására alkalmas versenyhelyszín. A hazai és nemzetközi viszonylatban is egyedülálló, a régió egyetlen kimondottan esport tematikus arénája, amely más események megrendezésére is kiváló lehetőséget biztosít topkategóriás eszközparkjával.

Rocket League eredményeik 2020-ban

nicecactus: Cup 30
9-16. hely
Duo Cup I.
1.hely
nicecactus: Cup 34
2. hely
RLCS Season 9 – Europe Rival Series Play-In
33-48. hely
Rocketmania: Season 1
4. hely
Hungarian Open: Season 1 – Qualifier 1
1. hely
Hungarian Open: Season 1
1. hely
Brothership Cup
1. hely
nicecactus: Cup 59
3-4. hely
The Field S1 – Europe: Division 3
20. hely
RLCS Season X – Fall: EU Regional Event 3 – Closed Qualifier
25-32. hely
RLCS Season X – Winter: EU Regional Event 1 – Closed Qualifier
25-32. hely
Hungarian Open: Season 2 – League Play
1-2. hely
Hungarian Open: Season 2 – Final Four
1. hely