Pozíció

Tulajdonos

Vállalkozás

MEEX Agent Kft.

Életkor

42 év

Lakóhely

Budapest

Csanda Gergely 2005-ben alapította Balogh Balázzsal a MEEX-et, amely az első években kisebb sítáborok szervezésével és egyetemistáknak szóló programok szervezésével foglalkozott. Az évek múlásával a MEEX a legnagyobb promóteri rendszert építette ki, több mint 100 tagjával olyan sikeres rendezvényeket kezdett el szervezi, mint a Snowattack, a Fridge Fesztivál, vagy éppen a Beachattack.

A gamer világba, mint a Microsoft Magyarország ügynöksége kóstoltak bele, 2009 óta megbízható partnerei az amerikai cég hazai képviseletének. Az igazi áttörést a 2011-es első PlayIT Show hozta, mely egy végtelen sorozatnak volt az első állomása. Az azóta eltelt időben 28 vidéki PlayIT rendezvényen, és 19 budapesti eseményen vannak túl, melyek összesen több mint 500 000 látogatót vonzottak! Mindegyik eseményben közös, hogy az e-sport már az elejétől szerves és elválaszthatatlan részét képezi a sorozatnak.

A Mineshow és a GamerExpo életre hívásával még több helyre juttatta el a MEEX a gaming és az esport üzenetét.

Több partnerrel együttműködésben életre hívta a Mozdulj Gamer Mozgalmat, valamint a PlayIT keretein belül mindig szerepet kap a tehetséges művészeket támogató GameArt kiállítás. A jótékonykodás is fontos szerepet játszik mindennapjaiban, és nincs olyan alkalom, amit ne ragadna meg ha segíteni tud. A PlayIT Charity kezdeményezés során több mint 10 000 000 Ft gyűlt össze az évek alatt a rászorulók megsegítésére.

A magyar e-sport fejlődéséből is kivette a részét, hiszen a PlayIT keretein belül mindig láthattunk e-sport színpadokat, ahol szinte minden fontosabb játék megfordult már az utóbbi évek során. Elsőként adott otthont az ESL SEEC eseményének, és a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság döntőinek is. Komoly szerepet vállalt mindkét V4 Future Sports Festival helyszíni társeseményének megszervezésében is, ugyanis a MEEX csapata szervezte az esemény expo részének helyet biztosító Gaming Arenát.

A történetnek pedig még nincs vége. Bár a vírushelyzet nehéz helyzetbe hozta a rendezvényszervező társadalmat 2020-ban, mégis a MEEX az elsők között lábalhat ki belőle a novemberi PlayIT Show és Budapest Comic Con megszervezésével.