Scroll to top

GameStar

1999-ben jelent meg az első példánya a magazinnak, azonban a sikerre egészen a 2000-s évek közepéig várniuk kellett, ugyanis ekkor sikerült a PC Gurut maguk mögé utasítani. A minőségi teljes játékairól, színes tartalmairól híres magazin hiába volt piacvezető szerepben, ők is kénytelenek voltak behódolni az új trendeknek. 2019 decemberében szűnt meg a nyomtatott GameStar, azóta minden tevékenységüket kizárólag online folytatják.

A táboroztatásból ők is kivették részüket, fiatalok százai tölthettek el egy-egy hetet a szerkesztők társaságában, hogy belekóstoljanak a “GameStar” érzésbe. A PlayIT-tel közösen létrehozták a Mozdulj Gamer Mozgalmat, ami a videójátékosoknak kínál lehetőséget arra, hogy klasszikus sportokban. Az egészséges életmód és a gamer kultúra népszerűsítése kéz a kézben járt ezeken az eseményeken.

Oroszlánrészt vállalt a magazin, hogy a videójátékok fejlesztéséről is készüljenek tájékoztató anyagok. A Vakondok filmsorozat hivatalos média partnereként olyan területeit mutatták meg a magyar valóságnak, amiről eddig sokan még csak nem is hallottak.

PC Guru

1992-ben indult útjára a Guru magazin, majd 1995-ben már PC Guru néven olvasták a gamerek kedvenc havilapukat. A magazin piacvezető volt hosszú éveken keresztül a videójátékokkal foglalkozott magazinok világában, de a nyomtatott sajtótermék nem bírta a versenyt az online térrel, 2019 decemberében végleg megszűnt az önálló lap.

A gamerekkel szorosabb kapcsolatot szerettek volna kiépíteni, ezért már 1992-ben megszervezték a PC Guru tábort, de talán a legtöbben a MondoCon x PC Guru Show kapcsán ismerik a nevet. Negyedévente megrendezésre kerülő AnimeCon utódjában egyre nagyobb szeletet követel magának a gamer és e-sport kultúra, ebben a PC Guru csapatának óriási szerepe van a mai napig.