Scroll to top

2019. október 14-én indult útjára az RTL + E-Mánia műsora, ami elsőként emelte be Magyarországon a gaming és e-sport világot napi programjába.

Az adások hétfőtől vasárnapig, 22:00-kor kezdődtek és egészen hajnalba nyúlóan szórakoztatták a televízió nézőket. A három órás műsorok tematikusan épültek fel, mindenki megtalálhatta a kedvenc e-sportjátékát, aminek legizgalmasabb mérkőzéseit visszanézhette a TV képernyőn.

A hétfői kerekasztal-beszélgetések során az e-sport és gaming világban ismert és elismert, meghívott előadók jártak körbe egy-egy, a game kultúrához kapcsolódó témát, legyen szó a videójátékok fejlesztéséről, az e-sport sérülésekről, vagy a szülők és gyermekek közötti kommunikációról. A vendégek között szerepelt Michelisz Norbert, WTCR világbajnok, Subicz “bluerzor” Dániel, Magyarország jelenleg legmagasabban rangsorolt League of Legends játékosa és Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke is.

Az E-Mánia hosszú heteken keresztül futott az RTL Most műsorán, de az adásokat bárki visszanézhette online körülmények között is, ha nem tudta követni az éjjeli közvetítéseket. A projekt 2019 december legvégén lezárult, azóta nincs hasonló lineáris műsor, ami kifejezetten az e-sportokkal foglalkozna napi rendszerességgel.