Játék

FIFA21

Csapat

Ravens Esports Club

Életkor

26 év

Lakóhely

Győr

Szavazatoddal támogathatod Borkai Ádámot a közönségszavazáson! Kattints ide, hogy megtudd, hogyan működik a közönségszavazás, és melyik kategóriák jelöltjeire tudsz még szavazni!

Talán kevesen tudják, hogy Borkai Ádám egészen huszonegy éves koráig szerződtetett labdarúgó volt: a Győri ETO FC csapatában az U-13 II. osztályától kezdve az U-21 I. osztályig minden korosztályban játszott, majd a 2016/2017-es szezonban a Gyirmót FC Győr játékosaként a Magyar Kupában is pályára lépett, sőt, gólt is jegyeznek a neve mellett.

Azért érdemes feleleveníteni Ádám labdarúgó múltját, mert 2020. októberében új csapathoz szerződött. Egészen pontosan Spanyolországba igazolt, bár új klubjánál is akkor szívhatja magába a frissen vágott gyep illatát hivatalos mérkőzéseken, ha olyan versenyeken indul, mint a Puskás Arénában tavaly megrendezett TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál FIFA bajnoksága. No nem azért, mert megkoptak volna a fiatal játékos képességei, hanem azért, mert Ádám a stoplist kontrollerre cserélte és immáron negyedik éve e-sport karrierjét építi.

Eleinte a focizás mellett hobbiból játszott, azonban 2016-ban elkezdett komolyabban foglalkozni az e-sporttal. Nemcsak játékosként, hanem e-sport események szervezőjeként is bekapcsolódott a hazai e-sport közösségbe. Eközben elvégzett egy amerikai online tanfolyamot, amelynek köszönhetően átfogó képet szerzett a globális e-sport minden fontos területéről. Ezt követően, 2019 decemberében, fogalmazódott meg benne, hogy profi játékosként is van keresnivalója a hazai és nemzetközi FIFA közösségben.

E-sport pályafutása legizgalmasabb és egyben legmozgalmasabb éve volt a 2020-as: februárban sikerült felülkerekednie Gabinhón, aki akkoriban az AFC Ajax FIFA játékosa volt. Első offline versenyén, a nyáron megrendezett TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál FIFA bajnokságán a második helyen végzett. A rendezvény később még fontosabb szerepet játszott Ádám életében, ugyanis a verseny után a spanyol Ravens Esports Club felfigyelt a magyar játékosra, majd októberben leigazolta.

Részt vett továbbá a HUNESZ FIFA Masters sorozaton, a Megyék Csatáján megszerezte a 3-4. helyet, illetve másodmagával Magyarországot képviselte a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség első alkalommal megrendezett nemzetközi e-sport bajnokságán (FISU eSports Challenge).

Ádám jelenleg vezetést és szervezést tanul mesterfokon, az ő kezdeményezésére jött létre a győri Széchenyi István Egyetemen az e-sport szakosztály. Tudatosan építi saját gamer márkáját, ennek is köszönhető, hogy már több személyes szponzorral is rendelkezik.

Eredményei 2020-ban

I. FISU 2020 eSport Challenge
9. hely
Megyék Csatája | FIFA 21 (Xbox)
3-4. hely
TippmixPro Magyar E-Sport Fesztivál
2. hely
HUNESZ FIFA Masters
legjobb 8.