Játék

Gran Turismo Sport

Csapat

Williams Esports

Életkor

25 év

Lakóhely

Budapest

A külföldi szakma egyszerűen csak a “The Machine” nevet ragasztotta rá, amit az elképesztően konstans körről-körre megegyező tempójának köszönhet. A kezdetekben az F1 szeretete által kiváltott vezetési élmény hozta be az autószimulátorozás világába.

2011-ben kezdett komolyabban foglalkozni a versenyzéssel amit az F1-2011-es játékkal valósított meg. 2013-ban csatlakozott a Race Online Hungary csapatához, ahol meghatározó nemzetközileg jegyzett Gran Turismo versenyzővé vált.

Számos online nemzetközi tornát nyert, majd 2017-ben újra megpróbálta a Codemasters F1-et amivel egészen az élő döntőig eljutott Londonban. 2018-tól az újonnan elrajtoló FIA GT világbajnokság meghatározó szereplője. Célja a világbajnoki cím elnyerése.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) megkapta az olimpiai licencet a Gran Turismo Sport. Ez volt az első alkalom, hogy magyar e-sportolónak szurkolhalhattunk az olimpiához közvetlenül kapcsolódó eseményen, ugyanis Blazsán Patrik bejutott a világ legjobb pilótáit felvonultató döntőbe. Az olimpiai finálét 2021. június 23-án rendezték meg, ahol Patrik végül a nagyon előkelő 4. helyen végzett.

Tavaly beválasztották a Forbes Magazin 30 sikeres magyar 30 alatti listájába.

Eredményei 2021-ben

IOC – Olympic Virtual Series (Virtuális Olimpia)
4. hely
World Series Nations Cup Round 2
1. hely
World Series Nations Cup Round 1
2. hely
FIA Gran Turismo Championship Nations Cup World Final
10. hely
HUMDA Simliga 2021 országos szimulátor-bajnokság
1. hely
K&H MNEB Simliga GTS
1. hely